IT en environment monitoring

Laat uw omgeving monitoren met de oplossing van Nop Hosting. vanaf 9,-- euro per device per maand

Infrastructure monitoring.

Nop Hosting bied een onafhankelijk infrastructure monitoring. De oplossing is zeer flexibel en uitgebreid. Per IT device kunnen verschillende sensoren worden aangemaakt. Bijvoorbeeld of uw disk volloopt, of het geheugen te kort komt. Daarnaast zijn zaken als bandbreedte en netwerk monitoren standaard in te richten.

Met deze flexabiliteit kunt u ook andere zaken monitoring. Denk hierbij bijvoorbeeld aan deuren en luiken die open of dicht zijn, status van machines, of inzicht in uw bedrijfsprocessen. Hiermee krijgt u volledig inzicht in uw bedrijf.

Voorbeeld monitoring dashboard bij een klant

Door de onafhankelijkheid van ons monitoring product, is het in te zetten op ieder platform. Of dit nu Linux, Novell, Mac of een Windows platform is, ons monitoring systeem werkt en geeft u inzicht.

 

Werkwijze

Voordat wij u kunnen aansluiten op ons systeem, gaan wij eerst inventariseren welke componenten gemonitored moeten worden. Daarna bepalen we de thressholds van de systemen. Deze thressholds zijn een van de belangrijkste zaken. 10% vrije ruimte op uw storage, zegt niet heel veel want dit kan 1Gbyte zijn, maar ook 1Terabyte. Daarom is het van belang om dit goed in te regelen zodat u geen alarmen krijgt die waar u niets aan hebt.

Na het bepalen van de thressholds, gaan wij een device op uw locatie plaatsen. Dit is een monitoring probe. De probe verzameld de gegevens en de statussen van de sensoren en stuurt dit naar ons beveiligde datacentrum. Vanuit dit datacentrum krijgt u waarschuwingen en kunt u uw omgeving inzien. Inzicht krijgt u door duidelijke tekeningen en overzichten.

 

Neem voor meer informatie vrijblijven contact op met ons